Referat Skolebestyrelsesmøde på Tre Falke Skolen
Mandag d. 23. september kl. 17:00 – 19.30, lokale 17
Forældrevalgte:
Formand Lars Granborg
Stig Ferslev
Henrik Birkemose far til Lukas 8. kl.
Marianne Bjerre mor til Sune 8. kl.
Marie Myssing mor til Silas i 8. kl.
Medarbejderrepræsentanter:
Henrik Kragh lærer
Elevrepræsentanter:
Mads D. Christensen elev afbud
Majken Bangsholt elev Ikke mødt
Sekretærer
Brian Jørgensen Skoleleder
Allan Kristensen Administrativ leder
Ida Berg Meyer Souschef, pædagogisk leder
:Dagsorden
- Godkendelse af dagsorden
Dagsorden er godkendt
- Orientering
- Fra formanden
Formanden fortæller der har været optræk i formandskredsen om et fællesskab organ mellem formændene for at være mere fælles. Der har endnu ikke været noget, der har givet mening at gå videre med.
-
- Personalet
Personalet orienterer om, at det går stærkt fra sommer og frem mod efterårsferie. 9.årgang har været på lejrskole i Berlin og det er gået godt. Der er kommer en del nye elever ind på 8.årgang. Der sker også meget positivt på årgangen. Årgangen holder lejrskole i Berlin i slutningen af 8.årgang i stedet for kommende skoleår. 7.årgang er der god start på med tre klasser med fart på.
Der orienteres desuden om, at der igen i år er idrætsdag dagen før efterårsferien – en sjov dag med mange aktiviteter.
-
- Fra elevrådet
Ingen elever mødt. Brian orienterer om, at der var 14 deltagere på første elevrådsmøde. Der var både gamle og nye elevrødder. De skulle på første møde vælge fx forperson, fælleselevråd mm. Der er desuden drøftet dragrace, elevevents og opbakning til læringscafeen.
-
- Fra skolens ledelse
- Brian orienterer om Rambøllrapporten – effektivisering på adm. område. Der er anbefalet, at hele skoleområdet skal flytte 5,5 stilling op i forvaltningen. Er det omregnet til hver skoles bidrag, så er det 250000 for hver skole. Det er endnu ikke afklaret, hvordan der skal spares, kun at det er på det administrative område. I morgen skal Brian til møde i forvaltningen og høre om budgetspareforslag. Det kan ændre det store billede.
- Fra skolens ledelse
Økonomi generelt: skolernes på Frederiksberg genereret samlet set et underskud i forhold til budgettet. Skolerne skal derfor se ¨på om det er muligt udsætte udgifter som endnu ikke er brugt. For skolen betyder det, at vi ikke ansætter i vakante stillinger før i det nye budgetår.
Skolen er blevet 18 år. Det er blevet fejret 6.september. Der var oplæg på skoletorvet om ’De fem skoler’ og flygtninge. Alle elever var desuden på ungdommens folkemøde.
Der kører pt. SKAM-forløb for flere klasser. Det er for 3.år i træk.
Klassekonferencer er gennemført og der er snart sat gang i indsatser for de elever, der har behov.
Der er ved at være en ny hjemmeside klar, som er klar til at gå i luften efter efterårsferien. Der køres 2/10 første kig på AULA. Derefter ligger en køreplan for, hvordan AULA skal implementeret fra uge 43. Der er opbakning fra skolebestyrelsen til først at sende information til forældrene, når det er muligt at komme ind på AULA.
Formanden spørger ind til, hvad der er udfordringer / succeskriterier frem mod sommer. Det er forældrene ind på MinUddannelse, vellykket implementering af AULA og fortsætte det gode arbejde med klasserne. Skolebestyrelsen vil gerne henstille til, at der tages MinUddannelse op på forældremøder.
- Arbejde med Skolens værdier – input fra SB til skolens videre arbejde med skolens værdier. Se værdierne på næste side.
Diskussionen foregår pt. på flere niveauer. Foruden skolebestyrelsen drøftes de af personalet og i elevrådet.
Kommentarerne er som udgangspunkt:
Værdierne lyder positivt og gode og socialt anlagt.
Værdien om at blive set og være den man er betød meget for flere ved valget af skole.
Idrætsprofilen afspejles ikke i værdierne.
Værdierne er ligeså gode som de har været hele tiden. Når man profilerer skolen ude i samfundet, så er den gamle historie stadig i spil. Så måske kunne man putte noget af det på hjemmesiden.
Der kunne godt stå noget mere om fagligheden.
Brian orienterer om, at personalet bemærkede delen om fejlene og som personalet tænker bør ændres. Det pointeres fra formanden, at han vil være ked af, hvis delen om at fejle tages ud. Der bør både kigges tilbage og kigge frem. Arbejdsgruppen kan fx lade sig inspirere af softwareteknologien.
Anbefalet fra bestyrelsen er, at der fastholdes at alle bliver set, fejlene og så noget mere om idrætsprofil og det faglige.
- Eventuelt
Der spørger ind til klimademonstrationer og holdningen hertil.
- Godkendelse og underskrivning af referat
Lars Granborg Stig Ferslev
Henrik Birkemose Marianne Bjerre
Marie Myssing
Tre Falke Skolens mål og vision 2016 – 2019
Tre Falke Skolens værdier 2016-2019
Tre Falke Skolen er en skole, hvor der er plads til alle. En skole, hvor vi interesser os for hinanden og mener, at alle har noget positivt at bidrage med. Vi tror på, at vi skal fejre sejre såvel som de fejl, der sikrer læring. Vi har fokus på, at alle skal blive så dygtige som de kan. På Tre Falke Skolen er et systematisk arbejde med den enkeltes elevs faglige såvel som sociale progression vigtig – både for den enkelte elevs fremtidige uddannelsesvej såvel som for at sikre en skole, hvor vi i fællesskab kan gøre en god skole bedre.
Her bliver alle set
På Tre Falke Skolen er alle noget særligt – både alene og sammen. Her er det vigtigt, at alle føler sig velkomne. Vi har fokus på, at alle arbejder med, at den enkelte får forløst sine potentialer. Vi tror på fokus på, at alle bliver set, er med til at skabe et trygt læringsmiljø. Et trygt læringsmiljø, der er med til at gøre en god skole bedre. På Tre Falke Skolen møder vi hinanden med et smil, et godmorgen og et tak for i dag, fordi vi lægger mærke til dem, vi møder i løbet af vores dag.
Her er der tydeligt fokus på faglig og personlig trivsel og progression
På Tre Falke Skolen arbejder vi med at sende livsduelige unge videre. Vi har fokus på, at alle elever gennem deres skolegang på Tre Falke Skolen lærer at mestre at foretage kvalificerede valg på et oplyst beslutningsgrundlag. Vi arbejder systematisk og vidensinformeret med den enkelte unges både faglige og personlige trivsel og progression. Systematikken skal sikre, at progressionen opretholdes gennem hele elevens skoleforløb på Tre Falke Skolen.
Her har vi et tydeligt bæredygtigt praksisfællesskab
På Tre Falke Skolen har vi fokus på at skabe genkendelighed og en tydelig fælles reference for hverdagen på skolen. Vi tror på, at det er vigtigt, at det er tydeligt for eleverne, hvordan de skal navigere i skolens hverdag uanset, hvilken medarbejder eller klassekontekst de møder. Vi har på skolen en forventning om, at alle tager medejerskab og handler efter det fælles besluttede.
Her interesserer vi os for hinanden
På Tre Falke Skolen er vi nysgerrige på hinanden. Vi er åbne og spørgende til dem vi møder i vores hverdag på skolen. Vi har fokus på at fremelske initiativrige og modige unge. Det gør vi ved at fejre såvel elevernes sejre som engagement og lærerige forsøg. Vi opfordrer vores elever til at turde lave fejl for at lykkes. På Tre Falke Skolen er alle vigtige, og alle der byder ind med initiativer hyldes.
Her er vi ambitiøse
På Tre Falke Skolen arbejder vi med at forløse den enkelte elevs potentialer. Vi har i hverdagen samarbejder vi med alle elever i forhold til deres læring. Vi har fokus på at drøfte, hvad eleverne skal lære, hvordan de klarer sig og hvad deres næste skridt er. Vi tror på, at alle elever har brug for at blive udfordret fagligt, så de lærer, så meget som de kan. På Tre Falken Skolen arbejder vi med, at alle elever bliver så dygtige og oplyste, at de kan vælge den for dem rigtige vej i deres videre uddannelse.