Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Tre Falke Skolen logo
Mobil menu

SB-møde 16.november 2020

Skolebestyrelsesmøde på Tre Falke Skolen

mandag d. 16. november kl. 17:00 –  19.00, Teams.

Forældrevalgte:

Formand       Henrik Birkemose                          far til Lukas 9. kl.

                           Marianne Bjerre                              mor til Sune 9. kl. (afbud)            

Marie Myssing                                mor til Silas i 9. kl.                         

Henriette Elimar                             mor til Kristoffer 7. kl.

Maj-Britt Juhl Poulsen                   mor til Esajas 7. kl.

Jannie Nanberg                             mor til Esther 10. kl.                                                                                

                                                         

Medarbejderrepræsentanter:

Cecilie Olsen                        lærer

Og/eller

Jannie Djurup                       lærer

Og/eller

Henrik Kragh                        lærer (afbud)

Elevrepræsentanter:

Hannah Storm (afbud)        

Sekretærer

Brian Jørgensen                   Skoleleder

Ida Berg Meyer                    Souschef

Dagsorden:

  1. Godkendelse af dagsorden

Dagsorden godkendt

  1. Orientering
    • Formanden

Formanden orienterede om, at skolen ikke mangler Coronapenge, men det er der andre skoler der gør. Formanden har meldt tilbage, at bestyrelsen ikke bakker op på henvendelsen fra en anden skole. Skolen er nu ikke længere på mailkorrespondancen. Brian orienterede om, at et par skoler har haft et overforbrug på vikarbudget. De penge der er sat af kommer ud til skolerne.

    • Elevrådet

Der er ingen elever til mødet. Brian orienterede om, at elevrådet har diskuteret ’folkeskolen 2030’ på opfordring fra forvaltning. Brian fortæller, at når elevrådet brainstormer, så handler det om godt indeklima, udeareal og lærere, der er klædt på til opgaven og også arbejder med trivslen. elevrådet mente også der skulle være madordning. Nuværende madordninger og mulighed for økonomisk tilskud hos Agnes food blev drøftet i forlængelse heraf.  

Elevrådet har desuden talt om skoledagens længde. Set i lyset af at elevrådet på mødet bestod af seks 10.klasseelever, så var deres overvejelser også præget af, hvordan et 10.klasseksema ser ud. De ønskede at møde tidligt og få tidligt fri, men det var også rart at møde sent. Eleverne havde ikke et konkret forslag til skoledagen, men de ønskede at diskutere pausernes længde og lektionslængde. De ville gerne have den store pause blev 40 minutter lang og at det blev finansieret ved, at tage fem minutter af hver af de omkringliggende timer.

    • Personalet

Personalet orienterede om, at OSO lige er gennemført på 10.årgang og eleverne fremlægger mandag og tirsdag i denne uge.

Vejlederne er i gang på alle årgange med indsatser i matematik og dansk i mentortiden.

Der er pt. ved at blive planlagt to matematikdage i januar som handler om sport og matematik.

Der spørges ind til, hvad Corona kommer til at betyde for 9.årgangs prøveperiode. Personalet orienterede om, at der er forskellige indsatser for 9.årgang, herunder holddeling og prøveklarindsatser. Prøveklarindsatser planlægges efter vi kender resultaterne af terminsprøverne. Indsatserne har ikke noget med Coronanedlukning at gøre. Brian orienterede om, at det primært er de praktiske fag er ramt af nedlukningsperioden. Sprogfag kan være ramt, når der er lejrskole, praktik etc.

    • Skolens ledelse
    • Brian orienterede om, at en elev er dags dato blevet testet positiv. Børne- og ungelægen har vejledt skolen ift. at agere i situationen. Klassen og personalet er hjemme for at blive testet. Alle skal holde øje med symptomer. Der blev spurgt ind til om eleverne skal have beskeder om, hvordan de skal agere i skoledagen. Der blev svaret, at eleverne skal fortsat have hjælp til at huske at spritte af, holde afstand etc. Der spørges desuden ind til om skolen vil opfordre til at bruge mundbind. Brian orienterede om, at det formegentlig først vil være, når der kommer et påbud. Der bruges dog mundbind, når der fx er undervisning i haller og elever og personale skal ind og ud. Lærerne må, som det ser ud nu, ikke bruge mundbind i undervisningen, men må bruge visirer.
    • Brian orienterede om, at skolens økonomi ser god ud. Pt. forventes det, at skolen kommer ud med et pænt plus. Hvis vi gør det, så vil skolen forsøge at udvide idrætsinventar og idrætsfaciliteter. Det kan være FIU, Bevæg dig for livet og Frederiksberg Fonden bliver en del af et større projekt, hvor skolens overskud kan bidrage til puljen.

 

  1. Høringssvar vedr. eventuel lukning af Christianskolen.

Formanden spurgte ind til holdninger til høringen. Der blev meldt ind, at det kan være svært at have en holdning til om man skal lukke skolen eller ej, men at det er værd at drøfte, hvad en lukning vil have af betydning for Tre falke Skolen. Desuden blev der meldt ind, at der behov for at vide mere om, hvad Christianskolen er for en skole og hvorfor denne høring. Brian orienterede om, hvad der er af viden om Christianskolen og hvad det evt. vil have af konsekvens for Tre Falke Skolen.

Der var enighed i bestyrelsen om, at det er svært at svare på høringsbrevet, når man ikke kan gennemskue, hvordan det bedste scenarie kan sættes op. Der var ligeledes enighed om, at der stadig skal være et varieret og bredt tilbud til de elever, der kunne have behandlingsbehov uanset, hvad der sker med Christianskolen. Det må ikke drukne i at være en besparelsesøvelse, men det skal blive et bedre tilbud til alle børn på Frederiksberg.

 

  1. Diskussion af skoledagens længde, lektionslængder, pauser m.m.

Brian orienterede om, at punktet har været til drøftelse blandt personalet, elevrådet og faglig klub. Der orienteres kort om, hvad der har været af input fra personalet og elevrådet. Der spørges ind til, hvad 7.-9. årgang har af ønsker til skemaer og lektionslængder. Der blev budt ind med, at den sidste pause kan være for kort, hvis der er mange boglige fag. Derudover spørges der ind til, hvad der er muligt at gøre noget ved eller anderledes. Brian orientererede om, at det fx er muligt at tage noget fra understøttende undervisning. Det vil fx kunne betyde, at der tages tid fra mentortid eller de små fag. Der var enighed i bestyrelsen om, at det vil være et tab at miste tid i mentortid. Det blev pointeret fra en repræsentant, at der ikke bliver oplevet lange dage i idrætsklasserne, fordi de har meget motion. Personalet fortalte desuden, at de hører fra deres elever, at de ønsker længere spisepause. Der blev spurgt ind til, hvor man kan tage tiden fra, hvis spisepausen skal være ti minutter længere. Elevrådets bud var, at man skar fem minutter uanset, hvilken time, der lå før og efter pausen. Dette kan prøves af for en periode for at se, hvad der sker, hvis de får fem minutter i hver ende. Bestyrelsen er enige om, at det er en god idé at prøve af. Personalet byder desuden ind med, at man kan starte dagen tidligere og dermed slutte tidligere.  

 

  1. Eventuelt

Der spørges ind til SSP-arrangement på 7.årgang.

Der spørges desuden ind til MinUddannelse og elevafleveringer